понеділок, 1 вересня 2014 р.

Рецепт шнапсу в домашніх умовах,

 абрикосовий шнапс, за такою ж технологією можна приготувати напій з будь-якого іншого фруктової сировини, наприклад, з груш або яблук. Весь процес нагадує приготування браги зі слив, тільки дріжджі і цукор не додаються


склад:

     стиглі абрикоси - 10 кг;
     вода - 8-10 л.

Персиковий шнапс
технологія:

1. З немитих стиглих абрикосів витягти кісточки, а самі плоди розім'яти руками до стану однорідної в'язкої маси. Абрикоси не можна мити, так як на їх поверхні є дикі дріжджі, необхідні для бродіння.
2. Отриману абрикосовий масу пересипати в бідон (іншу ємність для бродіння), додати 3 літри води і перемішати.
3. Перев'язати шийку марлею і поставити на 3-4 дні в темне тепле місце.
4. При появі ознак бродіння (піна на поверхні, запах браги) додати 5-7 літрів води і ретельно перемішати. Точна кількість води залежить від цукристості абрикосів. Ваше завдання - отримати рідку брагу.
5. Встановити гідрозатвор, а саму ємність перенести в приміщення з температурою 26-28 ° C. Так як ми не додавали дріжджі і цукор, то бродіння буде досить тривалим - від 25 до 40 днів.
6. Після закінчення бродіння (з гідрозатвору не будуть з'являтися бульбашки протягом декількох днів) абрикосову брагу перелити в перегінний куб і перегнати на самогонний апарат.
7. Під час перегонки перші 100 мл дистиляту відбираються в окрему ємність і виливають. Ця фракція називається «голова», вона містить шкідливі домішки, тому пити її не можна. Відбір основного продукту закінчують, коли його міцність падає нижче 38 градусів.
8. Отриманий дистилят розбавити водою в пропорції 1:1 і ще раз перегнати,  не збираючи перші 80-100 мл «голови».
9. Весь отриманий домашній шнапс перелити в скляну ємність, щільно закрити кришкою і витримувати в темному прохолодному місці 3-5 днів.
10. Розбавити напій до потрібної міцності і перелити його в пляшки для зберігання.

Рецепт м'ятного шнапсу

склад:
     гвоздика - 12 бутонів;
     м'ята - 25-30 листочків;
     сушений полин - 1 склянка;
     насіння кропу - 6 грам;
     аніс - 8 грам.
     спирт 96% - 500 мл.

приготування:
1. Додати всі трави в банку, залити спиртом.
2. Банку щільно закрити кришкою і поставити на 30 днів у темне тепле місце. 3. Двічі перегнати настойку, попередньо розбавивши її водою в рівних пропорціях.

В результаті у вас вийде м'ятний шнапс з гіркуватим присмаком.


Немає коментарів:

Дописати коментар