понеділок, 22 вересня 2014 р.

Технологія приготування виноградної браги для самогону



рецепт виноградної горілки
Бажання зробити брагу з винограду зазвичай виникає у двох випадках: перший - після отжимки соку залишається мезга, яку шкода викидати; другий - переробка винограду високої кислотності, наприклад, сорт Ізабелла, вирощеного в холодному кліматі і малопридатних для традиційного виноробства. Ми розглянемо кращі рецепти браги, що дозволяють вирішити обидві ці задачі.

При правильному приготуванні виноградна горілка (чача, граппа, ракія, кизлярку і т.д.) відрізняється кришталевою прозорістю і характерним присмаком, якого немає в інших міцних спиртних напоях. Вона не вимагає очищення вугіллям, марганцівкою і іншими методами.Поліпшити якість виноградної горілки (точніше самогону) можна шляхом подвійної перегонки, але робити це зовсім необов'язково.

Рецепт виноградної браги з вичавків

Інгредієнти:
  • виноградні вичавки - 5 кг;
  • цукор - 2,5 кг;
  • вода - 15 л;
  • спиртові дріжджі - 50 г.
Вважається, що справжня виноградна горілка повинна робитися без дріжджів. Якщо ви теж дотримуєтеся цієї думки - можете не додавати дріжджі. Але готуйтеся до того, що бродіння триватиме 3-4 тижні замість 7-10 днів. При цьому смак самогону, приготованого обома методами, буде майже однаковим.
Технологія:
1. Засипати вичавки в ємність для бродіння.
2. Нагріти воду (бажано джерельну або з колодязя) до 30 ° C.
3. З цукру і 2-х л теплої води зробити сироп.
4. Розвести дріжджі.
5. Влити в мезгу цукровий сироп і розведені дріжджі, додати 13 л води.
6. Щільно закрити ємність кришкою і поставити в тепле місце на 7-10 днів.
7. Після закінчення бродіння профільтрувати брагу.
8. Переганяти через самогонний апарат будь-якої конструкції.
Приблизний вихід - 3-4 літри самогону.

Брага з винограду «Ізабелла»

У цьому рецепті використовуються тільки стиглі ягоди. Грона, листя і недозрілі плоди не повинні потрапити в брагу, інакше самогон вийде терпким і гірким. Це особливість сорту «Ізабелла», в його гронах міститься велика кількість шкідливих речовин.
Інгредієнти:
  • ягоди «Ізабелли» - 5 л;
  • цукор - 2 кг;
  • сухі дріжджі - 40 г;
  • вода - 15 л.
Приготування:
1. Зібраний виноград на 12-18 годин помістити в морозильну камеру.Якщо плоди збиралися після перших морозів, тоді цей пункт можна пропустити. Виморожування дозволяє прибрати зайву вологу і руйнує структуру ягід, сприяючи їх до бродіння.
2. Перебрать заморожений виноград, відділяючи для браги тільки стиглі плоди.
3. Розморозити ягоди, залишивши їх на деякий час при кімнатній температурі, або обливши теплою водою.
4. Раздавить виноград руками, додати його в бродильну ємність.
5. Влити 15 л теплої води (25-30 ° C).
6. Розвести дріжджі (40 г сухих або 200 г хлібопекарських) і додати їх у сусло.
7. Засипати цукор. У випадку з сортом «Ізабелла» це краще робити в чотири прийоми. У перший день додати 1 кг цукру, а протягом наступних 3-х днів внести ще 1 кг цукру рівними частинами. Завдяки цьому прийому ми робимо виноградний самогон набагато ароматні.
домашня брага з винограду для самогону
8. Брагу ретельно перемішати, щільно закрити кришкою і поставити в тепле місце на 8-11 днів.
9. На заключному етапі брага зливається з осаду і переганяється через самогонний апарат.
Приблизний вихід після першої перегонки - 2,5-3 л готового самогону.
Ця технологія застосовна не тільки до «Ізабеллі», а й до інших сортам, вирощеним в холодному кліматі.

Немає коментарів:

Дописати коментар