пʼятницю, 12 вересня 2014 р.

Приготування домашнього коньяку з доступних інгредієнтів

як правильно приготувати коньяк
Коньяк вважається одним з найскладніших в приготуванні спиртних напоїв, дотримуватися класичної технології виробництва практично неможливо, адже тут потрібні певні сорти винограду і спеціальні перегінні куби. Але вихід є, з даної статті ви дізнаєтеся, як зробити коньяк в домашніх умовах з найпростіших складових. За смаком наш напій буде нагадувати той, який виготовляється на заводах.

Ми почне приготування коньяку з підбору інгредієнтів, нам знадобляться:
  • горілка - 1 л;
  • дубова кора - 4 чайних ложки;
  • мелений мускатний горіх - 0,3 чайні ложки;
  • гвоздика - 10 бутонів;
  • ванілін - 0,3 чайні ложки;
  • цукор - 2 столові ложки;
  • чорний листовий чай - 3 чайні ложки.
Як бачите, інгредієнтів досить багато, але всі вони не є рідкісними і продаються в наших магазинах, тому дістати їх не проблема. Особливо ретельно раджу поставитися до вибору горілки, потрібно брати найкращу, або розвести якісний спирт.
Дубову кору можна знайти в аптеці або заготовити самостійно. Для цього достатньо в червні зрізати молоду кору з гілок дуба і ретельно її просушити. Своя кора набагато ароматніше аптечних аналогів.
Любителям готувати коньяк з самогону раджу почитати окремий матеріал, там описана технологія, яка краще підходить, якщо ви вибрали як алкогольної основи самогон. У цьому рецепті домашнього коньяку ми будемо використовувати тільки горілку або спирт.

Технологія виготовлення коньяку будинку

1. Підготовка паленого цукру. Цей етап необхідний для того щоб в нашому напої відчувався неповторний карамельний відтінок. В алюмінієвий посуд з товстими стінками висипають цукор і ставлять її на повільний вогонь. Далі цукор постійно помішують, інакше він пригорить. Посуд знімають з плити, коли утворюється карамель.
2. Змішування інгредієнтів. В бутель або банку додають всі складові, при цьому черговість неважлива. Особисто я спочатку вливаю горілку, а потім додаю палений цукор, чай, дубову кору, гвоздику, мускатний горіх і ванілін. Далі необхідно все ретельно перемішати і щільно закрити бутель.
коньяк в домашніх умовах
3. Наполягання. Тепер наш напій повинен настоятися, для цього ємність переносять в темне прохолодне місце і залишають на 3-4 тижні. Сього часу цілком достатньо.
4. Фільтрація. Це останній етап приготування коньяку в домашніх умовах.Нам залишилося лише відкрити ємність і процідити напій через подвійний шар марлі, щоб прибрати осад. Далі коньяк вже можна пробувати.
Його зазвичай подають на стіл при кімнатній температурі, нагрівати не потрібно, все-таки перед нами домашній варіант, а не французька марочний напій.
Якщо ви вважаєте, що цей рецепт домашнього коньяку мало чим нагадує справжній напій, тоді раджу уважно ознайомитися з традиційною технологією виробництва коньяку , а потім подумати, чи можна її відтворити у себе вдома. Особисто я вважаю, що ні, оскільки витрати ніколи не виправдають себе. Тому нам залишається готувати напій за спрощеною схемою або просто купувати його в магазинах.

1 коментар:

  1. Я вам скажу, для мене це не коньяк, краще вже винний спирт робити, і дуб.

    ВідповістиВидалити