четвер, 4 вересня 2014 р.

Як приготувати домашній твердий сир.

Рецепт домашнього сиру. 
складові: 
1 літр молока
 1 ст.л.солі 
200-300 г сметани 
3 яйця

 приготування:
 Молоко ставимо кип’ятити, посолити його. В цей час збиваємо сметану з яйцями. Як молоко закипить, додаєте сметанну суміш і помішуючи кип’ятіть близько 5 хв. Як тільки маса відокремиться від сироватки, відкидаємо цю масу на ситечко. (Якщо немає капронового сита, можна використовувати марлю). Даємо повністю стекти рідині. Через кілька годин можна їсти! Якщо додати трохи куркуми, то сир стане жовтого кольору. Можна так само поекспериментувати з додаванням пряних трав (наприклад, кропу або петрушки) і меншою кількістю солі. А щоб вийшли дірочки в сирі, потрібно додати соди.

Немає коментарів:

Дописати коментар