Узвар
Складники цього традиційного різдвяного компоту із сухофруктів: 100 г чорносливу, 100 г сушених яблук, 100 сушених груш, 50 г родзинок, цукор і мед за смаком. Це на 3 л води.
Сухофрукти у друшляку промиваємо теплою водою. Затим кладемо груші в каструлю й заливаємо гарячою, під кришкою варимо на слабкому вогні 10 хв. Відтак додаємо сухі яблука, ще через 10-15 хв. — чорнослив. За 5 хв. всипаємо родзинки. Після закипання води варимо узвар ще півгодини. Знімаємо з вогню і настоюємо протягом кількох годин. Присмачуємо цукром або медом і подаємо у красивому глеку на святковий стіл.
Немає коментарів:
Дописати коментар