понеділок, 12 січня 2015 р.

Брага з цукрового буряка




https://www.youtube.com/watch?v=ANMZhnFhlo4
Теоретично, завдяки високій цукристості з буряка можна зробити багато дешевого самогону. Але на практиці самогонники стикаються з проблемою різкого неприємного запаху і низької якості дистиляту. Отримати хороший буряковий самогон не так просто як здається, але це можливо.

В Україні подібний напій називається «бурячиха» (на українську мову слово «буряк» перекладається як «буряк»). У російських селах неочищений самогон з буряка, зварений за звичайною технологією, заслужено називають «косорилівки». Він швидко п'янить і викликає страшне похмілля вранці.

Тільки правильна технологія приготування бурякової браги та її подальша перегонка мінімізує попадання шкідливих речовин в готовий продукт. Саме цей метод ми розглянемо далі. Він складний і трудомісткий, зате на виході виходить самогон прийнятної якості.
Склад:

Рецепт браги з буряка

1. Буряк ретельно помити, обов'язково видалити шкірку, а серцевину нарізати дрібними шматочками.
2. Шматочки подрібнити на тертці або перекрутити на м'ясорубці.
3. Отриману рідину (разом з соком) перелити у велику каструлю, додати 5-7 літрів води і добре перемішати.
4. Каструлю поставити на невеликий вогонь і довести суміш до кипіння.
5. Проварити 60 хвилин, вимкнути вогонь, накрити кришкою і залишити на 3-4 години.
6. Остиглу бурякову масу процідити через 3-4 шари марлі або щільну тканину, що залишилася густу мезгу добре віджати марлею або пресом.
7. Весь зібраний сік перелити в каструлю і варити на середньому вогні поки він не стане густим.
8. Готовий сироп охолодити до кімнатної температури, потім перелити його в бродильну ємність, розбавити наполовину водою і додати розведені згідно інструкції на упаковці дріжджі. Добре перемішати.
Увага! Ємність заповнять максимум на 75% об'єму, щоб залишилося місце для піни і вуглекислого газу.
9. Встановити на ємність водяний затвор будь-якої конструкції.Перенести брагу в темне тепле місце (18-25 ° C) і залишити на 6-11 днів.
10. Після того як бродіння закінчиться (гідрозатвор перестав булькати, брага несолодка і трохи гірчить, на дні з'явився осад) бурякову брагу злити з осаду і наповнити нею перегінний куб.

Отримання самогону з буряка

11. Брагу перегнати на самогонний апарат будь-якої конструкції.Бажано, щоб був сухопарник, в який раджу покласти кілька листочків м'яти або апельсинову шкірку. Це зменшить неприємний запах буряків.
12. Дистилят наполовину розбавити водою, очистити вугіллям (бажано) і перегнати повторно , відокремлюючи «голови» і «хвости».При цьому не забуваємо наповнити сухопарник апельсиновою шкіркою або м'ятою.
13. Отриманий вихід розбавити водою до бажаної міцності (40-45 градусів).
Залежно від цукристості буряка і технології перегонки виходить 1,3-1,8 літра 40% самогону середньої якості. Характерний запах залишається.

Немає коментарів:

Дописати коментар