неділю, 1 березня 2015 р.

Як змінити колір самогону

підфарбовування самогону під коньяк
1. Чорний чай. Найпростіший спосіб, практично не впливає на смак.На 3 літри самогону досить додати 1 столову ложку якісного чорного чаю, перемішати, щільно закрити банку кришкою і настоювати 3-5 днів у темному місці.
З кожним днем ​​відтінок буде змінюватися, починаючи від коньячного світло-коричневого і закінчуючи насиченим чорним кольором. Любителі красивих запахів можуть наполягати самогон на сухому чаї з ароматом барбарису, бергамота або додати разом з заваркою бутончік гвоздики.
2. Апельсинові (лимонні) корки. Забирають специфічний запах погано очищеного самогону, в смаку з'являється приємна кислинка.Додавання лимонів робить самогон салатовим, апельсинів - злегка жовтим із золотистим відтінком. Для облагороджування підходить тільки попередньо висушена шкірка.
Рецепт: на 3 літри самогону покласти кірку одного середнього апельсина або двох лимонів, настоювати 10-14 днів в герметично закритій банці при кімнатній температурі.
3. Чорнослив. Відмінний спосіб зафарбувати самогон під коньяк, додавши напою цікаві смакові нотки, які зустрічаються у вірменських коньяки. Для трилітрової банки самогону знадобиться 100 г чорносливу, після 7-10 днів настоювання самогон змінить колір, з'явиться приємний аромат і пом'якшиться смак. Тривалість витримки можна змінювати на свій розсуд.
4. Горішки і перегородки. Найпростіше рішення: на 7 днів вкинути в 1 літр самогону перегородки від 15 волоських горіхів, потім процідити через марлю. Смак і колір напою зміняться до невпізнанності.
Рецепт самогону на кедрових горішках дещо складніше, потрібно попереднє випарювання горішків, прибирають надлишки смоли, потім 30 днів витримки. Але результат того вартий, при наявності достатньої кількості плодів (150 грам горіхів на літр самогонки) раджу спробувати.
5. Карамель (палений цукор). Відомий метод виготовлення підроблених коньяків і віскі. Щоб зафарбувати самогон в приємний жовтий колір потрібно нагріти на вогні до коричневого кольору столову ложку цукру, потім готову карамель додати в 1 літр самогону і добре перемішати.
Деякі медики вважають, що палений цукор в поєднанні з алкоголем погано впливає на підшлункову залозу, але наукових досліджень на цей рахунок я не бачив. Навіть французькі коньяки підфарбовують невеликою кількістю карамелі.
6. Розчинна кава. Швидко змінює колір самогону та перебиває неприємний запах. У смаку з'являються нові нотки. Досить додати пів чайної ложки кави на літр самогону. Після кави розбавляти напій водою вже не можна, інакше він стане каламутним, фільтрація не допоможе.
7. Звіробій. Забарвлює самогон в світло-коричневий колір. Рецепт настоянки: додати 1 столову ложку сушеного звіробою на 1 літр самогону, перемішати, щільно закрити банку і поставити на 7 днів у темне місце. Раз на добу струшувати, потім процідити через марлю.
Пам'ятайте, що звіробій - лікарська рослина з сильним седативним (заспокійливим) ефектом. Не варто випивати за раз більше 300 грам цієї настоянки.
8. Харчові барвники. Непоганий варіант для тих, кому потрібно терміново підфарбувати самогон. При правильно підібраному барвнику можна отримати будь-який колір без впливу на смак і запах. Головне підбирати природний відтінок і в точності дотримуватися інструкції на етикетці.
Не всі харчові барвники поєднуються зі спиртом, це потрібно дізнаватися у продавців перед покупкою.
9. Кмін. Фарбує самогон в світло-жовтий колір і появляється смак бехеровки, потрібно настоювати 2 тижні, більше не бажано.  

Немає коментарів:

Дописати коментар