неділю, 1 березня 2015 р.

Алкогольний квас із хліба або сухарів




домашній п'яний квас

Рецепт міцного квасу


Рецепт квасу житнього
На 3 літри води:
житні сухарі - 1 кг,
цукор - 200 г,
дріжджі - 20 г,
родзинки - 50 г.
Житні сухарі залити окропом, потім охолодити.
Процідити, додати цукор і гарненько розмішати.
Додати дріжджів, поставити в тепле місце і дати бродити 12 годин. Потім перелити в пляшки, додати родзинки і поставити їх в холодне місце.
Через два дні квас готовий.


Домашній квас
500 г житніх сухарів,
40 г дріжджів,
200 г цукрового піску,
50 г родзинок,
5-10 пагонів свіжої м'яти,
3-4 листочка чорної смородини,
4 л води.
Хліб нарізати скибочками і підсушити в духовці до утворення темно-коричневого кольору. Сухарі залити окропом і дати настоятися в теплі 3-4 ч.
Сусло (якщо квас готується не в настояним чані) процідити через кілька шарів марлі, додати в нього цукор, розведені в склянці сусла дріжджі, м'яту, листя смородини і, накривши посуд тканиною, дати квасу настоятися в теплому місці 10-12г.
Коли сусло добре перебродить, його слід знову процідити і розлити по пляшках, в кожну з яких покласти по кілька родзинок.
Пляшки добре закупорити і поставити в холодильник. Через 3 доби квас готовий.


Рецепт квасу медового
400 г меду,
5 л води,
400 г родзинок,
1 лимон,
1 столова ложка житнього борошна,
8 г дріжджів.
 в мед кладемо лимон, нарізаний тонкими кружальцями, родзинки і заливаємо 4 л холодної кип'яченої води, в якій розмішені борошно і дріжджі.
Через добу підливаємо в посудину 1 л кип'яченої води. Коли лимон і родзинки спливуть на поверхню води, рідина проціджуємо крізь сито. Розливаємо квас по пляшках, закупорюємо, поклавши в пляшку по 2-3 родзинки і зберігаємо в холодному місці. Через 2-3 дні квас готовий до вживання.


Рецепт квасу 
хліб житній - 1000 г,
цукор - 200 г, д
дріжджі - 50 г,
родзинки - 50 г,
вода - 6 л (5 л для замочування сухарів і 1 л для розведення дріжджів).
Хліб нарізати скибочками і висушити в духовці. Сухарі роздрібнити на шматочки і залити окропом.
Через 6 - 8 годин рідину відцідити (вона повинна бути прозорою, з коричневим відтінком), покласти цукор і розведені дріжджі. Посуд накрити, через 12 годин настій розлити в пляшки, поклавши в кожну 2-3 родзинки.
Пляшки щільно закрити.
Перша доба тримати квас в теплому місці, а потім поставити на холод.
Найбільш смачний квас 4-денний витримки.


Рецепт Петрівського квасу
800 г житніх сухарів,
25 г дріжджів,
по 100 г цукрового піску, меду, хрону,
4 л води
Хліб нарізати скибочками і підсушити в духовці до утворення темно-коричневого кольору.
Сухарі залити окропом і дати настоятися в теплі 3-4 г.
Сусло (якщо квас готується не в настояному чані) процідити через кілька шарів марлі, додати в нього цукор, розведені в склянці сусла дріжджі, м'яту, листя смородини і, накривши посуд тканиною, дати квасу настоятися в теплому місці 10-12 ч.
Коли сусло добре перебродить, його слід знову процідити і розлити по пляшках.
Перед розливом в пляшки в нього додають мед і тертий хрін.
Пляшки добре закрити і поставити в холодильник.
Через 3 доби квас готовий.


Рецепт квасу з сухарів
1 кг сухарів нз солодового житнього хліба (несолоного),
15 л води,
600 г цукру,
50 г м'яти,
20-30 г родзинок.
Сухарі залити 15 л крутого окропу і настоювати протягом 4-5 г. Настояне прозоре сусло обережно злити в чистий посуд, охолодити, додати цукор, настій м'яти, дріжджі і залишити для бродіння.
Зброжене сусло розлити в пляшки з однією-двома родзинками в кожній і, не закриваючи, витримати при кімнатній температурі до тих пір, поки в квасі не стануть підніматися бульбашки вуглекислоти.
Пляшки з квасом закрити пробками, обв'язати шийку дротом і укласти в підвал.
Через 1-2 дні квас готовий.


квас м'ятний
10 столових ложок квасного концентрату,
1/2 склянки м'ятного сиропу,
4 л води,
2 чайні ложки бадьяну,
1,5 склянки цукру,
6-7 г дріжджів.
Концентрат квасного сусла і цукор розвести теплою водою, додати сироп і бадьян, а потім розведені у воді дріжджі і витримати в теплому місці близько доби.
Квас розлити в пляшки або банки і зберігати в холодильнику.
Таким же способом можна приготувати квас з наповнювачами з різних сиропів і соків.


Квас яблучний. 
1 кг яблук,
2,5 склянки цукру,
50 г пресованих дріжджів,
1 столова ложка лимонного соку,
5 літрів води.
Для приготування квасу яблучного яблука поріжте, залийте водою, доведіть до кипіння, дайте настоятися 2 - 3 години і процідіть. Додайте в настій розведені в кип'яченій воді дріжджі, цукор і сік лимона.
Поставте квас для бродіння.


Рецепт Білого квасу
За 3 кг житнього дробленого солоду, ячмінного солоду, пшеничного борошна, гречаного борошна,
1,5 кг житнього борошна,
50 г м'яти,
20 г родзинок
Хлібні продукти добре перемішати, повільно додаючи окріп, змушують круте тісто без грудок. Перекласти тісто в чан і залити 10- 12 л окропу.
Ретельно розмішати тісто, додати в нього 3-4 ложки рідких дріжджів, закваски або квасний гущі зі старого квасу, придодати прокип'яченим настоєм м'яти, накрити і залишити в теплому місці для бродіння і освітлення.
Добре броджений і відстояний квас злити з гущі, розлити в пляшки, кинути в кожну кілька родзинок.
Пляшки закрити і зберігати в холодному місці в лежачому положенні.


Квас медовий з сухарями
1 кг житніх сухарів,
500 г меду,
5 л води,
8 - 10 г дріжджів.
Щоб приготувати квас за цим оригінальним рецептом, житні сухарі заливаємо окропом і зберігаємо добу в теплому місці. На другу добу суміш зливаємо в інший посуд і додаємо до неї мед і дріжджі. Все добре перемішуємо і накриваємо зверху рушником. Коли дріжджі спливуть наверх, знімаємо їх, квас розливають в пляшки і закривають.


Вишневий квас
4 кг стиглої вишні,
300 г цукру,
35-40 г родзинок,
8 л води
Злегка промиті, очищені від кісточок вишні укласти в емальовану каструлю, залити водою у співвідношенні 1: 2 і кип'ятити до тих пір, поки вода не стане темно-червоною.
Гарячий сік профільтрувати через кілька шарів марлі, злити його в емальовану або скляну, а найкраще дерев'яну ємність, додати цукор, родзинки, накрити полотном і залишити для зброджування.

Коли сік почне бродити, його розливають в пляшки, як і яблучний квас

Немає коментарів:

Дописати коментар